Amazona Krijtverf

               Amazona

        Krijtverf, Colourwax en Kalkwas
   
Gebruik op muren:    
Wat is Amazona krijtverf ?  
Krijtverf is een ‘matte’ verfsoort die een mooi egaal resultaat geeft op muren. Het verschil tussen Amazona krijtverf en andere krijtverf soorten is dat de Amazona krijtverf ecologisch is. Dit betekent dat het product 100% biologisch afbreekbaar is. Zonder oplosmiddel en met uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Restanten mogen in de container voor huisafval.  
Onze krijtverf bevat uitsluitend minerale grondstoffen en natuurlijke pigmenten. De verf wordt ambachtelijk gemengd. Onze kleuren zijn dan ook nooit na te maken met een verfmachine. Natuurlijke pigmenten kleuren met het zonlicht mee.  
Je krijgt een  mat, zacht effect op de muur met veel meer diepte. Niet zo vlak als met acryl verf.  
Kies voor een mooi mat resultaat op de muur een niet te pluizige roller. Hoe pluiziger de roller, hoe meer structuur je op de muur terugziet. Gladder is vaak mooier. Je kunt ook met een blokkwast verven. Dan krijg je een ‘ambachtelijk’ effect.  
Ons product Ecofinish is handig om te gebruiken op delen van de muur die gevoelig zijn voor vuil zoals rond lichtschakelaars of op een keukenwand.  
Verbruik is ongeveer een liter voor 8m2. Wel afhankelijk van de ondergrond. Amazona is echt kwaliteitsproduct. Dekt zeer goed en geeft een prachtig resultaat.                                                    
 
Gebruik op meubelen, kandelaars, lampen enz enz in combinatie met Colourwax:  
Amazona krijtverf  kun je prima gebruiken om oude meubels e.d. een tweede leven te geven. Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe je dit doet. Je hoeft niet te schuren, wel reinigen met  Amazona Ecoclean. Meubel moet goed ontvet zijn.Verflaag in gekozen kleur aanbrengen. Laten drogen. Als het nodig is tweede laag aanbrengen. Dit kan ook in een andere kleur zodat je, wanneer je wilt doorschuren, contrast krijgt.Eventueel decoratieve details, hoeken en randen met schuurpapiertje door schuren. Mooi wanneer je twee verschillende kleuren over elkaar hebt aangebracht (leigrijs met daarover blanc de blanc  bijvoorbeeld).  Wanneer je hebt geschuurd, kastje afstoffen.Met kwast of doek voorzichtig Colourwax aanbrengen.Wax uitpoetsen met een doek of fijne kwaliteit staalwol.Hoe meer Colourwax je gebruikt hoe ruiger het wordt. Experimenteer hiermee!  
De Kalkwas geeft een whitewash/doorleefd effect. Gebruik is hetzelfde. Kwaliteitsboenwas gebruiken voor de afwerking en bescherming. Wanneer je alleen de verf hebt gebruikt, kun je met Ecofinish een beschermlaag aanbrengen met de roller of kwast. Dit doe je op vlekgevoelige oppervlakken zoals een tafelblad. Werk je na de verf met een Colourwax, dan kun je met boenwas een beschermlaag aanbrengen om vlekken tegen te gaan.  
Amazona krijtverf hecht op allerlei materialen. Hout, glas metaal… Probeer maar uit. Je zult zien hoe die lelijke lamp van oma, dat kastje wat je eigenlijk wil weggooien, die voordelige (maar saaie) onbehandelde houten tafel, of die schaal van de kringloop opeens ‘passen’ in je interieur!   Veel succes!